maandag 11 mei 2020

Angela Merkel , Bundeskanzler van Duitsland omstreden.



Dankzij een grote vrijgave van documenten door Wikileaks vorige maand (22-04-2020) is er een enorme berg informatie vrijgekomen die door nieuwsgierigen , onderzoekers en journalisten uitgeplozen kunnen worden.
https://www.blacklistednews.com/article/76839/wikileaks-dumps-all-of-their-files.html
Hier vind je de files van de eerste drie letters van het alfabet. 
Voor een volledige lijst zie:  https://file.wikileaks.org/file/

In de officiële media is er echter weinig of geen aandacht aan besteed. Het Coronavirus drukt het andere nieuws gewoon weg. Tijdens een eerdere vrijgave van Wikileaks-documenten was er wel een grote belangstelling van de Main Stream Media (MSM) en heeft openbaarmaking van die documenten ook geleid tot vertrek van een aantal prominente politici, die geld op buitenlandse geheime rekeningen hadden geplaatst.

Deze dump is ook zeker interessant en in het rijtje  viel mij meteen de naam van Angela Merkel op.
zie https://file.wikileaks.org/file/angela-merkel.pdf

Het gaat om een brief of emailbericht ( gedateerd 12 September 2007) aan Mevrouw Merkel van een medewerker dhr.C.Hiestand van de Bank Julius Bär die ook een vestiging heeft op het Kanaaleiland Guernsey . De bank werkt ook vanuit Zürich.

In dat bericht wordt de mededeling gedaan dat alle accounts van Mevrouw Merkel opgeheven worden. Het argument daarvoor is dat het niet toegestaan is om via geheime rekeningen (op "offshore accounts") betalingen te laten uitvoeren naar Duitse politici!! Het zou de suggestie van omkoping of zwijggeld kunnen impliceren.

Bij de laatste paar betalingen ging het om een bedrag van 1,2 miljoen Amerikaanse Dollars naar een rekeningnummer bij de bank Credit Suisse.   

Vanwege deze dubieuze betalingen is de bank genoodzaakt dit te melden aan de Duitse autoriteiten.
Kennelijk is deze melding niet bij de juiste partijen of instanties gekomen ,want dan had Mevrouw Merkel daar ook zich over moeten verantwoorden. Daarvan heb ik echter in de media niets vernomen. Wel dat de mobiele telefoon van Mevrouw Merkel al langere tijd werd afgeluisterd. Dat weten we toevallig ook via Wikileaks.



Op 8 december 2021 heeft Angela Merkel definitief afscheid genomen als Bundeskanzler van de actieve Duitse politiek. Opvallend is wel de grote nadruk, die ze legde op de vaccinatieplicht in heel Duitsland. Na een overleg met alle afzonderlijke Bundesländer is dat besloten, al zal het nog door de Bundestag (parlement) officieel in stemming moeten worden gebracht. 
Ben benieuwd of de nieuwe driepartijenregering met SPD, die Grúnen en de liberalen hier ook voor gaan. De nieuwe minister van Volksgezondheid is een epidemoloog die ook het strenge en strakke coronabeleid  heeft bepleit.



Geen opmerkingen: